slider-image
Studio Architektoniczne AR

Jesteśmy autorską pracownią projektową, której założycielem i właścicielem jest architekt Artur Rzepus.

biuro architektoniczne śląsk

Parter o powierzchni 271,27 m2
Nr 1. Wiatrołap + szatnia o powierzchni 17,32 m2
Nr 2. WC damski i dla osób niepełnosprawnych o powierzchni 4,05 m2
Nr 3. WC męski z przedsionkiem o powierzchni 6,26 m2
Nr 4. Sala konsumpcyjna o powierzchni 137,77 m2
Nr 5. Bar o powierzchni 6,19 m2
Nr 6. Biuro o powierzchni 7,89 m2
Nr 7. Rozdzielnia o powierzchni 4,53 m2
Nr 8. Zmywalnia o powierzchni 7,36 m2
Nr 9. Kuchnia o powierzchni 24,52 m2
Nr 10. Łazienka z WC o powierzchni 4,66 m2
Nr 11. Pomieszczenie socjalne o powierzchni 10,35 m2
Nr 12. Magazyn o powierzchni 3,11 m2
Nr 13. Chłodnia o powierzchni 2,93 m2
Nr 14. Magazyn o powierzchni 3,11 m2
Nr 15. Kotłownia o powierzchni 8,28 m2
Nr 16. Korytarz o powierzchni 17,39 m2
Nr 17. Obróbka warzyw i jaj o powierzchni 5,55 m2

Powierzchnia użytkowa: 228,28 m2
Powierzchnia netto: 271,27 m2

biuro architektoniczne śląsk
Projekt budynku gastronomicznego pełniącego funkcję restauracji, budynek parterowy, niepodpiwniczony. 

Technologia tradycyjna: ściany zewnętrzne - pustak ceramiczny 25 cm, styropian 15 cm, okładzina drewniana 5 cm. Strop: drewniany. Kąt nachylenia dachu: 38°. Więzba dachowa wykonana z prefabrykowanych wiązarów drewnianych.
Ogrzewanie: kotłownia na paliwo stałe (biomasa). 
Program: sala restauracyjna, kuchnia, zaplecze kuchenne, zaplecze sanitarne, zaplecze socjalne, zaplecze magazynowe, kotłownia na paliwo stałe (biomasa).

Powierzchnia zabudowy: 319.61 m² 
Powierzchnia użytkowa: 271.27 m²
Kubatura: 1818.10 m³
Szerokość działki: 26.60 m
Ilość kondygnacji: 1
Liczba pomieszczeń: 17
Kąt nachylenia dachu: 38°
Pokój na parterze: Nie
Wysokość budynku: 8.20 m
Rodzaj ogrzewania: paliwo stałe
Wskaźnik energii pierwotnej: 56.62 kWh/(m²·rok)

ZAWARTOŚĆ PROJEKTU: 
- projekt architektoniczny budowlany 
- projekt konstrukcyjny budowlany 
- projekt budowlany wewnętrznych instalacji sanitarnych (c.o, wod-kan, gaz, wentylacja mechaniczna kuchni i na sali konsumpcyjnej) 
- projekt budowlany wewnętrznej instalacji elektrycznej oraz instalacji odgromowej (w tym m.in: p.poż. wyłączniki prądu, oświetlenie awaryjne) 
- zestawienie materiałów budowlanych 
- projektowana charakterystyka energetyczna
- kosztorys inwestorski budowlany
- przedmiar robót
- zestawienie elementów więźby dachowej 

Jeżeli są Państwo zainteresowani zakupem projektu lub uzyskaniem szczegółowych informacji dotyczących projektu restauracji R2 to zapraszamy do kontaktu.

 

Jak zamówić: tel: +48 728 855 090 e-mail: a.rzepus.arch@onet.com.pl