slider-image
Studio Architektoniczne AR

Jesteśmy autorską pracownią projektową, której założycielem i właścicielem jest architekt Artur Rzepus.

biuro architektoniczne śląsk

PARTER

Nr 1. Hol o powierzchni 12,5 m2
Nr 2. Sala bankietowa o powierzchni 273,1 m2
Nr 3. Schowek o powierzchni 3,9 m2
Nr 4. Korytarz o powierzchni 15,8 m2
Nr 5. Kotłownia o powierzchni 8,0 m2
Nr 6. Magazyn o powierzchni 5,5 m2
Nr 7. Pomieszczenie socjalne o powierzchni 5,8 m2
Nr 8. Obróbka jaj i warzyw o powierzchni 4,2 m2
Nr 9. Kuchnia o powierzchni 39,0 m2
Nr 10. Chłodnia o powierzchni 3,5 m2
Nr 11. Zmywalnia o powierzchni 8,8 m2
Nr 12. Pomieszczenie gospodarcze o powierzchni 6,5 m2
Nr 13. Korytarz o powierzchni 5,7 m2
Nr 14. Przedsionek o powierzchni 2,7 m2
Nr 15. WC męski o powierzchni 6,4 m2
Nr 16. Przedsionek o powierzchni 3,0 m2
Nr 17. WC damski o powierzchni 6,2 m2
Nr 18. WC damski i dla osób niepełnosprawnych o powierzchni 3,5 m2
Nr 19. Magazyn o powierzchni 2,9 m2
Nr 20. Rozdzielnia kelnerska o powierzchni 11,5 m2
Nr 21. Schody o powierzchni 8,4 m2
Parter dzięki otwarciu ku górze jest strefą przestronną i reprezentacyjną. Mniejsze pomieszczenia o znaczącej roli w działaniu restauracji umieszczone zostały pod antresolą tj. węzły sanitarne, magazyny, kuchnia oraz pomieszczenia socjalne dla pracowników. Do budynku prowadzą dwa wejścia - jedno główne, zadaszone, drugie usytuowane nieco z boku obiektu. Duża sala restauracyjna jest idealna do organizacji w niej wesel i z pewnością przypadnie do gustu każdej młodej parze.

biuro architektoniczne śląsk

PODDASZE

Nr 1. Antresola o powierzchni 95,6 m2
Nr 2. Pomieszczenie biurowe o powierzchni 25,9 m2
Nr 3. Pomieszczenie biurowe o powierzchni 25,2 m2
Nr 4. Łazienka o powierzchni 2,4 m2
Na antresoli, częściowo kryjącej parter obiektu zorganizowano dodatkową salę restauracyjną oraz pomieszczenia biurowe, idealne dla kadry zarządzającej. Posiadają one dostęp do niewielkiej łazienki.

biuro architektoniczne śląsk
Projekt budynku gastronomicznego, doskonałego do pełnienia funkcji domu weselnego, który doskonale sprawdzi się w terenie wiejskim, dzięki zaprojektowaniu dwuspadowego dachu. Specjalna słupowa konstrukcja we wnętrzu otworzyła przestrzeń, która jest znakomicie rozświetlona i niezwykle przestronna. Zaprojektowanie antresoli umożliwiło wykorzystanie części poddasza oraz wertykalne otwarcie strefy parteru. Dodatkowym atutem projektu jest możliwość adaptacji go na kilka różnych sposobów. Dzięki elastycznemu wnętrzu może on bowiem służyć zarówno jako restauracja, jak również dom weselny, sklep lub biuro.

Strefa zewnętrzna budynku doskonale wpisze się swoim stylem w otoczenie, dzięki niekrzykliwemu charakterowi i dwuspadowemu dachowi. Wnętrze, pomimo bardzo prostego kształtu ścian doskonale sprawdzi się zarówno pod względem funkcjonalnym, jak i organizacyjnym. Zadaszone wejście do budynku zostało wsparte czterema kolumienkami i świetnie chroni przed deszczem lub śniegiem. Urok strefy zewnętrznej może zostać podkreślony przez grę kolorów, dzięki odpowiednio zaprojektowanemu oświetleniu.

Technologia tradycyjna: ściany zewnętrzne - pustak ceramiczny MAX 29 cm, styropian 12 cm, tynk zewnętrzny. Strop nad zapleczem parteru: żelbetowy. Kąt nachylenia dachu: 35°. Pokrycie dachu: blacha dachówkowa.
Ogrzewanie: kotłownia na paliwo stałe.
Program: sala bankietowa dla 130 osób, antresola na 48 osós, kuchnia, zaplecze kuchenne, zaplecze sanitarne, zaplecze socjalne, zaplecze magazynowe, kotłownia na paliwo stałe, 2 pomieszczenia biurowe, łazienka.

Powierzchnia zabudowy: 487.60 m² 
Powierzchnia użytkowa: 585.60 m²
Kubatura: 3338.40 m³
Szerokość działki: 23.70 m
Ilość kondygnacji: 2
Liczba pomieszczeń: 24
Kąt nachylenia dachu: 35°
Pokój na parterze: Nie
Wysokość budynku: 10,82 m
Rodzaj ogrzewania: paliwo stałe

ZAWARTOŚĆ PROJEKTU: 
- projekt architektoniczny budowlany
- projekt konstrukcyjny budowlany
- projekt budowlany wewnętrznych instalacji sanitarnych (c.o, wod-kan, gaz, wentylacja mechaniczna kuchni, wentylacja wywiewna na sali bankietowej, hydranty p.poż., projekt kotłowni)
- projekt budowlany wewnętrznej instalacji elektrycznej oraz instalacji odgromowej (w tym m.in: p.poż. wyłączniki prądu, oświetlenie, oświetlenie ewakuacyjne)
- opinie rzeczoznawców: BHP, Sanepid, P.poż. dotyczące rozwiązań zastosowanych wewnątrz budynku
- zestawienie materiałów budowlanych
- zestawienie elementów więźby dachowej

Jeżeli są Państwo zainteresowani zakupem projektu lub uzyskaniem szczegółowych informacji dotyczących projektu restauracji, domu weselnego G3 to zapraszamy do kontaktu.

 

Jak zamówić: tel: +48 728 855 090 e-mail: a.rzepus.arch@onet.com.pl