slider-image
Studio Architektoniczne AR

Jesteśmy autorską pracownią projektową, której założycielem i właścicielem jest architekt Artur Rzepus.

biuro architektoniczne śląsk

Gotowy projekt hotelu – biuro architektoniczne w Bielsku Białej – Studio AR

Piwnice o powierzchni 566.20 m2

Nr 1. Klatka schodowa o powierzchni 22,18 m2
Nr 2. Pomieszczenie gospodarcze – pomocnicze o powierzchni 245,99 m2
Nr 3. Pomieszczenie gospodarcze – pomocnicze o powierzchni 100,86 m2
Nr 4. Korytarz + winda o powierzchni 23,81 m2
Nr 5. Pomieszczenie obróbki warzyw o powierzchni 15,02 m2
Nr 6. Kotłownia o powierzchni 25,65 m2
Nr 7. Skład opału o powierzchni 6,77 m2
Nr 8. Magazyn warzyw o powierzchni 2,75 m2
Nr 9. Magazyn art. suchych o powierzchni 3,87 m2
Nr 10. Komunikacja + schody o powierzchni 10,83 m2
Nr 11. Magazyn zasobów o powierzchni 3,78 m2
Nr 12. Obróbka jaj o powierzchni 5,96 m2
Nr 13. Pralnia o powierzchni 13,97 m2
Nr 14. Prasowalnia + magiel o powierzchni 9,55 m2
Nr 15. Komunikacja o powierzchni 14,65 m2
Nr 16. Magazyn bielizny czystej o powierzchni 5,31 m2
Nr 17. Magazyn bielizny brudnej o powierzchni 3,36 m2
Nr 18. Zrzut bielizny brudnej o powierzchni 3,71 m2
Nr 19. Pomieszczenie socjalne o powierzchni 5,08 m2
Nr 20. WC + natrysk o powierzchni 4,36 m2
Nr 21. Szatnia personelu kuchni o powierzchni 8,27 m2
Nr 22. Szatnia personelu hotelu o powierzchni 8,27 m2
Nr 23. WC + natrysk o powierzchni 4,36 m2
Nr 24. Pomieszczenie socjalne o powierzchni 9,26 m2
Nr 25. Klatka schodowa o powierzchni 8,57 m2
 
Budynek hotelu jest w pełni podpiwniczony. Duża powierzchnia pomieszczeń pomocniczych pozwala na ciekawe zorganizowanie przestrzeni. Można je zaadaptować np. na siłownie.

Program uzupełniają pomieszczenia pomocnicze kuchni, magazyny na bieliznę czystą i brudną oraz pralnie z prasowalnią. Projekt obejmuje również osobne pomieszczenia socjalne dla pracowników personelu hotelowego i kuchni. Kotłownia i skład opału posiadają osobne wejście z zewnątrz od bocznej strony elewacji.

biuro architektoniczne śląsk

Parter o powierzchni 565.50 m2

Nr 1. Wiatrołap o powierzchni 4,54 m2
Nr 2. Hol + szatnia o powierzchni 23,78 m2
Nr 3. WC dla osób niepełnosprawnych o powierzchni 4,66 m2
Nr 4. Przedsionek WC o powierzchni 3,51 m2
Nr 5. WC męski o powierzchni 6,12 m2
Nr 6. Przedsionek WC o powierzchni 4,47 m2
Nr 7. WC damski o powierzchni 7,21 m2
Nr 8. Klatka schodowa o powierzchni 11,55 m2
Nr 9. Zrzut bielizny brudnej o powierzchni 2,11 m2
Nr 10. Recepcja o powierzchni 6,68 m2
Nr 11. Bufet o powierzchni 9,78 m2
Nr 12. Sala konsumpcyjna o powierzchni 112,96 m2
Nr 13. Sala konsumpcyjna o powierzchni 245,55 m2
Nr 14. Klatka schodowa o powierzchni 17,05 m2
Nr 15. Rozdzielnia kelnerska o powierzchni 7,48 m2
Nr 16. Zmywalnia naczyń o powierzchni 12,62 m2
Nr 17. Biuro o powierzchni 6,34 m2
Nr 18. Kuchnia o powierzchni 40,59 m2
Nr 19. Korytarz o powierzchni 19,91 m2
Nr 20. Magazyn zasobów o powierzchni 4,36 m2
Nr 21. Pomieszczenie na odpadki o powierzchni 2,50 m2
Nr 22. Magazyn szaf chłodniczych o powierzchni 8,87 m2
Nr 23. WC personelu kuchni o powierzchni 2,90 m2
 
Na parterze architekci z Śląska zaprojektowali dwie duże sale bankietowe. Przy głównym wejściu został umiejscowiony węzeł sanitarny dla gości oraz szatnia. Projekt uzupełnia recepcja, bufet oraz kuchnia.

biuro architektoniczne śląsk

I piętro o powierzchni 544.20 m2

 
Nr 1. Pokój noclegowy o powierzchni 17,85 m2
Nr 2. Pokój noclegowy o powierzchni 17,96 m2
Nr 3. Pokój noclegowy o powierzchni 17,34 m2
Nr 4. Pokój noclegowy o powierzchni 17,34 m2
Nr 5. Pokój noclegowy o powierzchni 16,83 m2
Nr 6. Pokój noclegowy o powierzchni 17,43 m2
Nr 7. Pokój noclegowy o powierzchni 17,43 m2
Nr 8. Pokój noclegowy o powierzchni 17,43 m2
Nr 9. Pokój noclegowy o powierzchni 17,05 m2
Nr 10. Pokój noclegowy o powierzchni 17,46 m2
Nr 11. Pokój noclegowy o powierzchni 17,65 m2
Nr 12. Pokój noclegowy o powierzchni 22,5 m2
Nr 13. Pokój noclegowy o powierzchni 19,73 m2
Nr 14. Pokój noclegowy o powierzchni 18,30 m2
Nr 15. Pokój noclegowy o powierzchni 18,4 m2
Nr 16. Pokój noclegowy o powierzchni 22,45 m2
Nr 17. Pokój noclegowy o powierzchni 22,25 m2
Nr 18. Pokój noclegowy o powierzchni 32,73 m2
Nr 19. Pokój noclegowy o powierzchni 21,3 m2
Nr 20. Pokój noclegowy o powierzchni 24,9 m2
Nr 21. Klatka schodowa o powierzchni 18,75 m2
Nr 22. Zrzut bielizny brudnej o powierzchni 2,11 m2
Nr 23. Magazyn bielizny czystej o powierzchni 5,92 m2
Nr 24. Magazyn o powierzchni 6,624 m2
Nr 25. Korytarz o powierzchni 75,29 m2
Nr 26. Magazyn o powierzchni 4,74 m2
Nr 27. Pomieszczenie na środki czystości o powierzchni 3,93 m2
Nr 28. Klatka schodowa o powierzchni 11,75 m2
Nr 29. Korytarz o powierzchni 20,78 m2
 
Pierwsze piętro zostało zaadaptowane na pokoje dla gości hotelowych. Program obejmuje 20 pokoi z łazienkami (3 są jednoosobowe, 16 dwuosobowych, a jeden czteroosobowy). Dodatkowo znajdują się tu pomieszczenia na pościel czystą i brudną oraz magazyny, w tym jeden na środki czystości.

biuro architektoniczne śląsk

Poddasze o powierzchni 325.50 / 429.20 m2
 
Nr 1. Pokój noclegowy o powierzchni 20,48 m2
Nr 2. Pokój noclegowy o powierzchni 20,48 m2
Nr 3. Pokój noclegowy o powierzchni 18,93 m2
Nr 4. Pokój noclegowy o powierzchni 18,93 m2
Nr 5. Pokój noclegowy o powierzchni 18,71 m2
Nr 6. Pokój noclegowy o powierzchni 29,46 m2
Nr 7. Pokój noclegowy o powierzchni 24,21 m2
Nr 8. Pokój noclegowy o powierzchni 21,06 m2
Nr 9. Pokój noclegowy o powierzchni 20,67 m2
Nr 10. Pokój noclegowy o powierzchni 19,3 m2
Nr 11. Pokój noclegowy o powierzchni 19,37 m2
Nr 12. Klatka schodowa o powierzchni 12,57 m2
Nr 13. Magazyn o powierzchni 10,67 m2
Nr 14. Hol o powierzchni 53,14 m2
Nr 15. Klatka schodowa o powierzchni 16,0 m2
Nr 16. Zrzut bielizny brudnej o powierzchni 1,52 m2
 
Użytkowe poddasze składa się z 11 pokoi (5 pokoi trzyosobowych z łazienkami, 4 pokoje dwuosobowe z łazienkami i 2 pokoje jednoosobowe z łazienkami).

biuro architektoniczne śląsk
biuro architektoniczne śląsk

Gotowy projekt hotelu to doskonała propozycja dla Inwestorów szukających luksusowego budynku o podwyższonym standardzie. Prestiżu dodaje tradycyjna architektura, kolumny podtrzymujące balkon nadają budynkowi dynamiki i elegancji.

Bryła posiada dużą powierzchnie użytkową dzięki pełnemu podpiwniczeniu. Budynek sprawdzi się jako hotel, pensjonat czy zajazd. Dzięki dużej sali bankietowej sprawdzi się do organizacji imprez okolicznościowych oraz wesel.
 
Technologia: ściany zewnętrzne - pustak ceramiczny 25 cm, styropian 12 cm, tynk zewnętrzny.
Stropy: żelbetowe
Kąt nachylenia dachu: 30°.
Pokrycie dachu: blacha dachówkowa
Ogrzewanie: z kotłowni na paliwo stałe zlokalizowanej w podpiwniczeniu.
Wentylacja mechaniczna:
sala restauracyjna - wentylacja mechaniczna wywiewna, kuchnia z zapleczem wentylacja mechaniczna nawiewno - wywiewna
Program: sala konsumpcyjna, kuchnia, zaplecze kuchenne, zaplecze sanitarne, zaplecze socjalne, zaplecze magazynowe, biuro, kotłownia, 31 pokoi hotelowych z łazienkami.
 
Powierzchnia zabudowy: 654.15 m²
Powierzchnia użytkowa: 2001.40 m²
Kubatura: 8503.95 m³
Szerokość działki: 28.00 m
Ilość kondygnacji: 4
Liczba pomieszczeń: 124
Kąt nachylenia dachu: 30°
Ilość pokoi: 31
Pokój na parterze: Nie
Wysokość budynku: 11.85 m
Rodzaj ogrzewania: paliwo stałe
 
ZAWARTOŚĆ PROJEKTU:

- projekt architektoniczny budowlany
- projekt konstrukcyjny budowlany
- projekt budowlany wewnętrznych instalacji sanitarnych (c.o, wod-kan, gaz, wentylacja mechaniczna, hydranty przeciwpożarowe wewnętrzne)
- projekt budowlany wewnętrznej instalacji elektrycznej oraz instalacji odgromowej (w tym m.in: p.poż. wyłączniki prądu, oświetlenie ewakuacyjne, SAP)
- zestawienie materiałów budowlanych
- zestawienie elementów więźby dachowej
- kosztorys inwestorski budowlany
 
Jeżeli są Państwo zainteresowani zakupem projektu lub uzyskaniem szczegółowych informacji dotyczących projektu budynku gastronomiczno-noclegowego NG5 to zapraszamy do kontaktu.
 
Jak zamówić: tel: +48 728 855 090 e-mail: a.rzepus.arch@onet.com.pl