slider-image
Studio Architektoniczne AR

Jesteśmy autorską pracownią projektową, której założycielem i właścicielem jest architekt Artur Rzepus.

biuro architektoniczne śląsk

PARTER o powierzchni 570,60 m2

Nr 1. Sala konsumpcyjna o powierzchni 350,45 m2
Nr 2. Szatnia + przedsionek o powierzchni 22,56 m2
Nr 3. Korytarz o powierzchni 7,92 m2
Nr 4. WC dla niepełnosprawnych o powierzchni 4,23 m2
Nr 5. WC damskie + przedsionek o powierzchni 8,56 m2
Nr 6. WC męskie + przedsionek o powierzchni 8.51 m2
Nr 7. Korytarz o powierzchni 25.43 m2
Nr 8. Pokój socjalny dla obsł. Kuchni o powierzchni 9,08 m2
Nr 9. WC + natrysk o powierzchni 5,13 m2
Nr 10. Magazyn urządzeń chłodniczych o powierzchni 2,91 m2
Nr 11. Magazyn warzyw o powierzchni 4,85 m2
Nr 12. Magazyn produktów suchych o powierzchni 4,01 m2
Nr 13. Magazyn napojów o powierzchni 3,30 m2
Nr 14. Magazyn zasobów o powierzchni 3,25 m2
Nr 15. Obróbka warzyw i jaj o powierzchni 5,26 m2
Nr 16 . Kuchnia o powierzchni 36,47 m2
Nr 17. Rozdzielnia kelnerska o powierzchni 16,44 m2
Nr 18. Zmywalnia naczyń kuchennych o powierzchni 6,48 m2
Nr 19. Chłodnia wyrobów gotowych o powierzchni 2,99 m2
Nr 20 .Chłodnia wyrobów gotowych o powierzchni 2,95 m2
Nr 21. Kotłownia o powierzchni o powierzchni 13,28 m2
Nr 22. Klatka schodowa o powierzchni o powierzchni 19,58 m2
Nr 23. Pomieszczenie porządkowe o powierzchni 3,30 m2

biuro architektoniczne śląsk

PODDASZE o powierzchni 235,10 m2

Nr 1. Klatka schodowa o powierzchni 18,61 m2
Nr 2. Pomieszczenie porządkowe o powierzchni 3,12 m2
Nr 3. Pokój trzyosobowy o powierzchni 18,26 m2
Nr 4. Łazienka o powierzchni 3,24 m2
Nr 5. Biuro o powierzchni 14,59 m2
Nr 6. Pokój trzyosobowy o powierzchni 20,33 m2
Nr 7. Łazienka o powierzchni 3,02 m2
Nr 8. Korytarz o powierzchni 22,09 m2
Nr 9. Pokój dwuosobowy o powierzchni 16,04 m2
Nr 10. Łazienka o powierzchni 3,02 m2
Nr 11. Pokój socjalny o powierzchni 6,52 m2
Nr 12. WC o powierzchni 3,28 m2
Nr 13. Pokój dwuosobowy o powierzchni 16,04 m2
Nr 14. Łazienka o powierzchni 3,02 m2
Nr 15. Pokój trzyosobowy o powierzchni 17,74 m2
Nr 16 .Łazienka o powierzchni 6,95 m2
Nr 17. Magazyn na zasoby o powierzchni 17,32 m2
Nr 18. Korytarz o powierzchni 6,04 m2
Nr 19. Pomieszczenie techniczne o powierzchni 35,87 m2

biuro architektoniczne śląsk
Projekt budynku gastronomiczno-noclegowego NG3. Budynek parterowy z poddaszem użytkowym, niepodpiwniczony.

Technologia: ściany zewnętrzne - beton komórkowy 30 cm, styropian 18 cm, tynk zewnętrzny.
Stropy: Część jednokondygnacyjna nad parterem - płyta Rigips Rigimetr GKF 2x1,5na ruszcie stalowym, mocowany do pasa dolnego kratownicy żelbetowe. Cześć dwukondygnacyjna nad parterem - żelbetowe
Kąt nachylenia dachu: 35°
Ogrzewanie: kotłownia gazowa 
Wentylacja mechaniczna: nawiewno-wywiewna w kuchni z zapleczem, nawiewno-wywiewna z odzyskiem ciepła w restauracji, wywiewna w pom. WC na parterze, grawitacyjna wspomagana wentylatorami EDM w łazienkach przy pokojach. 
Program użytkowy parteru: Sala konsumpcyjna na 200os.,szatnia, zaplecze sanitarne damskie i męskie, kuchnia z zapleczem gastronomicznym i socjalnym, kotłownia, pom. techniczne.
Program użytkowy poddasza: trzy pokoje trzyosobowe z łazienkami, dwa pokoje dwuosobowe z łazienkami, pokój socjalny z WC, biuro, pom. techniczne, magazyn na zasoby.

Powierzchnia zabudowy: 641.70 m² 
Powierzchnia użytkowa: 805.70 m²
Kubatura: 5235.90 m³
Szerokość działki: 33.65 m
Ilość kondygnacji: 2
Liczba pomieszczeń: 47
Kąt nachylenia dachu: 35°
Ilość pokoi: 5
Pokój na parterze: Nie
Wysokość budynku: 11.32 m
Rodzaj ogrzewania: GAZOWE
Wskaźnik energii pierwotnej: 62.72 kWh/(m²·rok)

ZAWARTOŚĆ PROJEKTU: 
- projekt architektoniczny budowlany 
- projekt konstrukcyjny budowlany 
- projekt budowlany wewnętrznych instalacji sanitarnych (c.o, wod-kan, gaz, wentylacja mechaniczna)
- projekt budowlany wewnętrznej instalacji elektrycznej oraz instalacji odgromowej
- zestawienie materiałów budowlanych
- przedmiar robót budowlanych
- projekt technologiczny zaplecza kuchennego
- zestawienie prefabrykowanej więźby dachowej

Jeżeli są Państwo zainteresowani zakupem projektu lub uzyskaniem szczegółowych informacji dotyczących projektu budynku gastronomiczno-noclegowego NG3 to zapraszamy do kontaktu.

 

Jak zamówić: tel: +48 728 855 090 e-mail: a.rzepus.arch@onet.com.pl