slider-image
Studio Architektoniczne AR

Jesteśmy autorską pracownią projektową, której założycielem i właścicielem jest architekt Artur Rzepus.

rzut parter

Parter: 358,40 m2
1. Wiatrołap + szatnia 19,9 m2
2. Sala konsumpcyjna 202,4 m2
3. Hall + klakta schodowa 8,6 m2
4. Pomieszczenie gospodarcze 5,3 m2
5. Bar 8,9 m2
6. Korytarz 10,1 m2
7 WC męskie 7,7 m2
8. WC niepełnosprawnych 3,6 m2
9. WC damskie 7,6 m2
10. Pomieszczenie socjlane 8,6 m2
11. WC 2,8 m2
12. Kotłownia na c.w.u 4,3 m2
13. Korytarz 5,0 m2
14. Chłodnia 2,8 m2
15. Magazyn 3,1 m2
16. Obróbka warzyw / wypażalnia jaj 5,8 m2
17. Kuchnia 33,1 m2
18. Zmywalnia naczyń 5,0 m2
19. Rozdzielnia kelnerska 4,1 m2
20. Pomieszczenie gospodarcze 9,5 m2

Na parterze zaprojektowaliśmy dużą salę konsumpcyjną o powierzchni 202,4 m2, oraz wszystkie niezbędne pomieszczenia do prowadzenia działalności gastronomicznej. Dodatkowo na parterze jest zaplecze socjalne dla pracowników, oraz kotłownia. Toalety dostosowaliśmy do potrzeb osób niepełnosprawnych.

rzut poddasza

Poddasze: 176,1 / 194,0 m2
1. Klatka schodowa 11, 2 m2
2. Antresola 46,4 m2
3. Biuro 16,9 / 21,0 m2
4. WC 2,6 m2
5. Korytarz 15,4 m2
6. Pokój 11,3 / 12,2 m2
Łazienka 3,9 m2
7. Pokój 10,8 / 12,7 m2
Łazienka 4,0 m2
8. Pokój 10,8 / 13,2 m2
Łazienka 3,3 m2
9. Pokój 12,4 / 13,4 m2
Łazienka 3,2 m2
10. Pokój 8,6 / 12,4 m2
Łazienka 3,3 m2
11. Pokój 8,6 / 12,4 m2
Łazienka 3,3 m2

Na poddaszu zaprojektowaliśmy sześć pokoi dla gości, każdy z nich posiada swoją łazienkę. Przy schodach znajduje się biuro, które idealnie nadaje się dla managera obiektu. Efektownie prezentuje się także duża antresola z widokiem na sale konsumpcyjną.

przekroj 1
przekroj 2
Projekt budynku gastronomicznego G6 to doskonała alternatywa dla tradycyjnych projektów domów weselnych. Udanie łączy bowiem funkcje gastronomiczną z noclegową dając inwestorowi możliwość świadczenia większej liczby usług. Z zewnątrz projekt wyróżnia elegancka tradycyjna architektura, podkreślona przez drobne detale w elewacjach. Warto zwrócić uwagę na duży taras, który okala budynek. G6 doskonale nadaje się na urokliwą restaurację, czy dom weselny, znakomicie będzie pasował na działki położone poza obrębem miast.

Bryła projektu powstała na bazie litery L wyróżnia się tradycyjną architekturą z kilkoma ciekawymi detalami w elewacjach, które nadają budynkowi bardzo przyjemny w odbiorze wygląd. Warto zwrócić uwagę na małe daszki osłaniające wejścia do budynku, oparte są one na smukłych kolumienkach. Ze względu na dość dużą powierzchnię zabudowy wynoszącą 415.60 m² projekt wymaga odpowiednio przestronnej parceli.

Projekt parterowego obiektu gastronomicznego z częściowym poddaszem użytkowym. Posiada sześć pokoi z łazienkami na poddaszu.

Technologia: ściany zewnętrzne - pustak ceramiczny 29 cm, styropian 12 cm, tynk zewnetrzny. 
Stropy: nad parterm żelbetowy, nad poddaszem w konstrukcji dachu
Kąt nachylenia dachu: 40°. 
Pokrycie dachu: blacha dachówkowa
Ogrzewanie: parter - piec gazowy nadmuchowy, pokojena poddaszu - grzejniki elektryczne 
Program: sala konsumpcyjna, kuchnia, zaplecze kuchenne, zaplecze sanitarne, zaplecze socjalne, zaplecze magazynowe, kotłownia, 6 pokoi z łazienkami. 

Powierzchnia zabudowy: 415.60 m² 
Powierzchnia użytkowa: 534.46 m²
Kubatura: 2607.85 m³
Szerokość działki: 34.00 m
Ilość kondygnacji: 2
Liczba pomieszczeń: 31
Kąt nachylenia dachu: 40°
Ilość pokoi: 6
Pokój na parterze: Nie
Rodzaj ogrzewania: gazowe
Wskaźnik energii pierwotnej: 159.12 kWh/(m²·rok)

ZAWARTOŚĆ PROJEKTU: 
- projekt architektoniczny budowlany 
- projekt konstrukcyjny budowlany
- projekt budowlany wewnętrznych instalacji sanitarnych (c.o, wod-kan, gaz, wentylacja mechaniczna nawiewno - wywiewna kuchni, hydranty przeciwpożarowe wewnętrzne, technologia kotłowni gazowej)
- projekt budowlany wewnętrznej instalacji elektrycznej oraz instalacji odgromowej (w tym m.in: p.poż. wyłączniki prądu, oświetlenie ewakuacyjne) 
- projektowana charakterystyka energetyczna budynku
- zestawienie materiałów budowlanych
- zestawienie elementów więźby dachowej

Jeżeli są Państwo zainteresowani zakupem projektu lub uzyskaniem szczegółowych informacji dotyczących projektu restauracji, domu weselnego G6 to zapraszamy do kontaktu.

 

Jak zamówić: tel: +48 728 855 090 e-mail: a.rzepus.arch@onet.com.pl